Bureau Berchem collectief gesloten tussen Kerst & Nieuwjaar

📣 Belangrijke mededeling: Bureau Berchem collectief gesloten tussen Kerst & Nieuwjaar 🎄

Met het einde van het jaar in zicht willen wij u informeren over onze feestdagenregeling. Tussen 25 december 2023 en 1 januari 2024 zal de bureau in Berchem collectief gesloten zijn. Wij willen u vriendelijk verzoeken hier rekening mee te houden bij het plannen van bezoeken of het contacteren van ons bureau.

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en flexibiliteit. Indien u vragen heeft of specifieke zaken wenst te bespreken, staan wij uiteraard tot uw beschikking vóór 25 december en na 1 januari.

Namens het hele VSK- team wensen wij u alvast fijne feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar! 🌟

Welkom op onze website!

De Vlaamse Schietsportkoepel vzw groepeert ongeveer 110 sportclubs, die samen ongeveer 15.000 doelschutters en bijna 2.000 kleischutters tellen. De Vlaamse Schietsportkoepel is de enige door de Vlaamse overheid erkende unisportfederatie voor de sporttak sportschieten. Ze biedt het sportschieten aan voor doelschutters (met pistool, revolver, karabijn, zwart-kruit) en kleischutters. VSK is eveneens door de Vlaamse regering gemachtigd om de sportschutterslicentie te beheren.

Heeft u problemen om in te loggen, bekijk dan zeker het filmpje gemaakt door een van onze leden. 

We hopen dat we u tot de regelmatige bezoekers van onze website zullen mogen rekenen. 

Certificaten arrest Raad van State 7 december 2022

Wij hebben het arrest van de Raad van State van 7 december 2022 doorgenomen en zijn in overleg met alle betrokkenen.

Zo gauw definitieve informatie gekend is over de voorwaarden en de manier van uitreiken wordt deze zo snel mogelijk gecommuniceerd.

We houden jullie op de hoogte en hopen zo snel mogelijk een aanvraag datum te kunnen geven.

Discipline doelschieten

Onder het doelschieten vallen vele verschillende disciplines die allemaal één ding gemeen hebben, er wordt op een doel geschoten. De doelen en de afstanden waarop geschoten wordt, de tijd die men krijgt om een wedstrijd af te werken, de wapens die hiervoor gebruikt worden en de houdingen die hiervoor aangenomen worden verschillen echter per discipline. Tussen al deze disciplines vindt iedereen zeker zijn gading. 

Het doelschieten valt onder de verantwoordelijkheid van het directiecomité doelschieten, die instaan voor het organiseren van wedstrijden, voorzien van arbitrage en reglementen en kan in heel wat van onze clubs beoefend worden.

 

Discipline kleischieten

Kleischieten is de kunst een bewegend doel, kleischijf genaamd, te treffen met een geweer met gladde lopen.
In Vlaanderen wordt kleischieten beoefend door 16 tot 90 jarigen.
Het kan een hobby zijn die veel persoonlijke voldoening en ontspanning schenkt, maar het is ook een competitieve sport die op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau kan beoefend worden met inbegrip van de Olympische spelen.

Schieten is een individuele sport

Start with sportshooting

Heb je interesse in het sportschieten?  

Kijk dan zeker verder op onze site. Start with Sportshooting is er voor de beginnende schutter.