Communicatie afgelasten Vlaamse Kampioenschappen en Belgian Open Air.

Beste schutters,

In het begin van de zomer zag het er naar uit dat we de Vlaamse Kampioenschappen, mits aanpassingen, konden laten doorgaan. Gezien de huidige situatie heeft het Dirco Doel deze week echter beslist om alle Vlaamse Kampioenschappen af te lassen.

We willen de veiligheid en de gezondheid van onze schutters en ons arbitrageteam voorop plaatsen en de situatie is momenteel te onzeker om met een gerust hart wedstrijden te laten doorgaan.

Om dezelfde redenen heeft het Dirco Doel deze week ook beslist om de Belgian Open Air 2020 niet te laten doorgaan. Er zijn teveel onzekere factoren, zoals standhouders waarvan we niet weten of zij in november de grens wel over mogen, aantal schutters die we kunnen laten deelnemen, richtlijnen die in november zullen gelden om een dergelijk evenement te organiseren, ...

Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing nemen, aangezien de Belgian Open Air toch als een hoogtepunt van het schuttersjaar bekend staat, maar we nemen liever het zekere voor het onzekere onder de huidige omstandigheden. Alle VSK-schutters die zich ingeschreven hebben voor de Belgian Open Air 2020 ontvangen nog een bericht met betrekking tot hun inschrijvingsgeld.

Dirco doel