Start with sportshooting

 

De Vlaamse Schietsportkoepel vzw heeft het unieke project “Start with sportshooting”. Het doel is meer jeugd aan te trekken voor de schietsportclubs van VSK. In samenwerking met de Vlaamse overheid willen we in scholen initiatielessen organiseren voor 10 tot 16 jarigen om op die manier de jongeren te laten kennismaken met het sportschieten. Met dit initiatief verlagen we de instapdrempel voor de jongeren om te beginnen met sportschieten.

Het project houdt in dat we tijdens de lessen lichamelijke opvoeding de leerlingen de kans bieden om actief aan sportschieten te doen. Het materiaal dat we gebruiken zijn elektronische geweren die 100% veilig en kwaliteitsvol zijn.

De doelstelling is dat na deze initiatielessen jongeren doorstromen naar de clubs die in de omgeving van de scholen liggen.

Daarom zijn we opzoek naar scholen en clubs die geïnteresseerd zijn om dit project mee te ondersteunen.

Bent u nu al enthousiast over dit project, maar wenst u nog meer informatie rond “Start with sportshooting”, aarzel dan niet ons te contacteren!

Bent u iemand die het sportschieten wil leren ongeacht uw leeftijd in clubverband? Ga dan via deze link  naar onze clubs en neem contact op met de club van uw keuze.