Wenst u een opleiding INITIATOR KLEISCHIETEN te volgen in het najaar, maar bent u nog niet geslaagd voor de toelagingsproef, Lees dan zeker verder!!

VSK organiseert op 29/08/2020 zowel in Bauffe als in Noorderwijk nog een toelingsproef INITIATOR KLEISCHIETEN. Voor deze proef moet je geslaagd zijn om te kunnen deelnemen aan de opleiding INITIATOR KLEISCHIETEN. 

De curus wordt georganiseerd door de Vlaamse Trainersschool ( Sport Vlaanderen). Meer info over de opleidingen kan u vinden via deze link.

Wat houdt de toelagtingsproef in? 

De kandidaat schrijft zich in via de VSK website. Ga naar de kalender en de activiteit op 29/08/2020.Maak de keuze tussen Bauffe (Skeet) en Noorderwijk ( Trap), vul het webformulier in, na ontvangst van het inschrijvingsgeld (36 euro) is de  inschrijving definitief. 

Elke kandidaat dient met een hagel geweer twee keer 25 kleis te schieten, dit in de eigen Olympische  discipline (Trap of Skeet) en in de niet Olympische discipline Compak.  
 

  • In de eigen Olympische discipline moeten 18 van de 25 kleis getroffen worden. 
  • In de Compak  discipline moeten 20  van de 25 kleis getroffen worden. 


Dit betekend concreet: 

  • gekozen Olympische discipline (Trap/Skeet): 18 kleis op 25 (cfr de reglementering Olympische  discipline Trap/Skeet) 
  • niet Olympische discipline Compak: 20 kleis raken op 25. 

De kandidaat kan de proef  afleggen in volgende kaliber:  kaliber 12 (24 gram) korrelgrote tussen de 6  en 9, staal. 

Tijdens de proef zal extra aandacht gaan naar de veiligheid en het gedrag van de schutter. Een fout  tegen de veiligheidsregels zal resulteren in een niet geslaagde toelatingsproef. 

De kandidaat dient zelf hagelgeweer, beschermingsmiddelen (schietbril, gehoorbescherming, pet),  munitie te voorzien.   Bij het slagen in de toelatingsproef ontvangt de kandidaat een attest van slagen. Dit attest is  onbeperkt geldig. 

Veel succes