Beste leden,

De federatie had een tijdje geleden de vraag gesteld tot (een beperkte) opening van de indoorschietstanden, maar daar was tot gisterenavond laat met de aangepaste federale FAQ’s, nog geen reactie op gekomen.

Dus het verraste ons dan ook dat we vandaag plotsklaps de melding binnenkregen via sport Vlaanderen en verschillende sociale kanalen om te lezen dat:

Schietstanden blijven toegankelijk voor sportschutters voor het behalen van de verplichte schietbeurten in het kader van de vigerende regelgeving van de gemeenschappen betreffende het sportschieten.

Dat is dus goed nieuws!!!

Doch dienen wij u tot enige nuchterheid aan te manen, gezien momenteel niet duidelijk is wat al de andere voorwaarden en protocollen zijn en ook wat de woorden “beperkte opening” inhouden…

We hebben hier dan ook als federatie samen met Sport Vlaanderen onmiddellijk een overleg over gepland op maandag 10/05/2021. Na dit overleg  kunnen we dan hopelijk komen met de volledige info i.p.v. met een oneliner … (zie vette tekst)

Zo zien we toch een beetje licht in de COVID tunnel maar, moeten waakzaam zijn dat we niet struikelen in de schemering en/of we onszelf zaken wijsmaken die niet haalbaar zouden zijn.

Met sportieve groeten

Bestuursorgaan VSK vzw