Recente ontwikkelingen Corona Virus

Beste sportschutter,

Via de media hoort u allerlei berichtgeving over het corona virus. Sportmanifestaties en evenementen moeten tot 31 maart afgelast worden. Dit zal ook gevolgen hebben voor activiteiten georganiseerd door VSK of door haar clubs.
De kans bestaat dat uw club sluit tgv het corona virus. Daarom raden wij u aan om contact op te nemen met uw club of de website van uw club in het oog te houden.

klik hier voor meer info over het corona-virus

Wij volgen deze materie uiteraard op de voet op en houden jullie op de hoogte.

Hieronder het persbericht van de Minister van Sport Ben Weyts.

Sportwereld neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid en ziet af van publieksevenementen al zeker tot 31 maart

Door Ben Weyts op 12 maart 2020, over deze onderwerpen: Sport
PERSMEDEDELING

Vertegenwoordigers van de sportsector zijn het na een overleg met Vlaams minister van Sport Ben Weyts op zijn kabinet eens geworden over dit gemeenschappelijke standpunt:

Gelet op de verdere verspreiding van het Coronavirus en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, wil de sportwereld uitdrukkelijk en proactief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen.

De Pro League, de KBVB, Voetbal Vlaanderen, Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, de Gymnastiekfederatie en Sport Vlaanderen beslissen nu gezamenlijk tot het afgelasten van publieksbijeenkomsten – indoor en outdoor – al zeker tot 31 maart.

De sportsector wil immers geen katalysator zijn voor de verdere verspreiding van het virus. Het is de grote kracht van sport dat het veel mensen samenbrengt. Maar die kracht wordt een kwetsbaarheid, wanneer een virus zich verspreidt overal waar grote groepen samenkomen.

Iedereen beseft dat de gevolgen voor de diverse sportfederaties, voor de organiserende clubs, voor de ondersteunende diensten, voor toeleveranciers, voor de supporters en voor alle andere betrokken partijen desastreus kunnen zijn. Dit was geen makkelijke beslissing, maar het kan niet anders.

Sport bevindt zich in het hart van onze samenleving. Vandaag moet iedereen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en solidariteit tonen met iedereen die getroffen is door het virus en iedereen die nog zou kunnen getroffen worden in de komende weken en maanden.